top of page
Shoot Eveline-Demi's Design -246.jpg
BEHANDELINGEN

HUIDVERBETERING

Naarmate je ouder wordt produceer je minder collageen. Collageen is een eiwit dat van nature in de huid aanwezig is. Een bindweefsel dat onze huid elastisch en stevig houdt. Zo vanaf je 35ste begint de kwaliteit en hoeveelheid collageen af te nemen. Wat uiteindelijk leidt tot fijne lijntjes, rimpels en een slappe huid.

 

Studio Bloomin is gespecialiseerd in HIFU en Plasma Lift. Revolutionaire technologieën die je huid liften en egaler maken, maar bijvoorbeeld ook acnelittekens en zonnevlekken zichtbaar verminderen. Technologieën die je huid weer laten stralen. En dat alleen maar door jouw huideigen herstelproces aan het werk te zetten.

 

In principe geven beide behandelingen dezelfde verbluffende resultaten. Plasma Lift is wat effectiever en is meer gericht op een specifiek gedeelte van het gezicht. Vaak is één behandeling al voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Hierbij moet je echter wel rekening houden met een korte uitvaltijd i.v.m. kleine korstjes na de behandeling.

 

Bij HIFU kan het zijn dat je meer behandelingen nodig hebt, afhankelijk van de verwachting en reactie van je lichaam. Maar vaak per gebied niet meer dan drie, en er is geen downtime. HIFU is geschikt voor je hele gezicht. De effecten zie je al na de eerste behandeling en zelfs na drie maanden zie je nog steeds verbetering.

 

Tijdens jouw GRATIS intake bespreken wij met je welke behandeling het beste bij jou past. 

BEHANDELINGEN

PLASMA LIFT

De Plasma Lift - ook wel Fibroblasting of Soft Surgery genoemd – is geschikt voor alle leeftijden en alle huidtypes. Het is één van de meest effectieve, veilige en baanbrekende technieken van dit moment. Omdat deze methode niet invasief is, is de kans op complicaties minimaal.

123.jpg
Plasma lift.jpg

Voor wie is het?
De Plasma Lift, ook wel Fibroblasting of Soft Surgery genoemd – is geschikt voor alle leeftijden en alle huidtypes. Het is één van de meest effectieve, veilige en baanbrekende technieken van dit moment. Omdat deze methode niet invasief is, is de kans op complicaties minimaal.

De Plasma Lift is niet geschikt voor mensen die:

 • een pacemaker, Holter bloeddruk monitorsysteem of ECG hebben

 • epilepsie of diabetes hebben

 • zwanger zijn

 • antibiotica gebruiken

 • metalen implantaten in het te behandelen gebied hebben

 • overige geïmplanteerde apparaten hebben

Welke huidproblemen pak je ermee aan?
De resultaten van Plasma Lift zijn vergelijkbaar met de resultaten van cosmetische chirurgie. Eén behandeling is meestal genoeg om het gewenste resultaat te bereiken en zorgt voor een direct liftend, langdurig verjongend effect.

Dit kan Plasma Lift voor je doen:

 • facelift/mini-lift

 • ooglidcorrectie boven/onder

 • hals versteviging en hals lift

 • kaaklijn verstevigen

 • rimpelverwijdering

 • wenkbrauw lift

 • kraaienpootjes verwijderen

 • neus-lippenplooi verminderen

 • mond/rokersrimpels verwijderen

 • overtollige huid verwijderen op o.a. de buik

 • acne littekens verwijderen

 • donkere kringen onder de ogen verminderen

 • pigmentvlekken verminderen

 • wratjes en fibromen verwijderen

 • striae verminderen

Wat is Plasma Lift en hoe werkt het?
Bij een Plasma Lift of ook wel Fibroblast Plasma Lift genoemd wordt gebruik gemaakt van een Plasmapen. Gebieden die behandeld worden met dit pen-achtig apparaat geven resultaten die vergelijkbaar zijn met een chirurgische ingreep. 

Net onder je buitenste huidlaag bevinden zich fibroblasten; collageen- en eiwitproducerende cellen. Fibroblasten spelen een belangrijke rol bij de genezing van wondjes en bij het verstevigen van de huid. De Plasma Lift richt zich op deze fibroblasten.

 

Hoe ziet een behandeling eruit? 
Na het reinigen van de huid wordt op het te behandelen gebied een verdovende crème aangebracht. Daarna worden met de Plasmapen kleine puntjes op de huid gezet. Deze puntjes zijn 0,02 tot 0,04mm diep en zorgen ervoor dat overtollige huid als het ware ‘verdampt’. Tegelijkertijd worden de onderliggende huidlagen gestimuleerd om elastine en collageen aan te maken.

De behandeling duurt per gebied een paar minuten en kan een beetje tintelend en branderig aanvoelen.


Wat kun je na de behandeling verwachten

In vergelijking met een chirurgische ingreep is de hersteltijd van een Plasma Lift minimaal. De behandelde huid kan lichtjes gaan zwellen en rood worden, wat over het algemeen 1 tot 2 dagen duurt. In uitzonderlijke gevallen kan er een grotere zwelling ontstaan die enkele dagen kan aanhouden. De minuscule puntjes van de Plasma pen blijven nog ongeveer een week zichtbaar totdat ze in kleine korstjes veranderd zijn en loslaten. Het is belangrijk om deze korstjes er spontaan af te laten vallen en ze er niet af te krabben of op een andere manier te verwijderen. Onder de korstjes zal een nieuwe jonge huid, roze van kleur verschijnen.

Na 4 weken is de huid volledig hersteld. Tot die tijd is het heel erg belangrijk om je nieuwe huid tegen de zon te beschermen. Vermijd de felle zon en gebruik een goede zonnecrème. Eventueel kun je ook een vloeibare foundation met goede UV bescherming gebruiken als je de roze plekjes wilt bedekken.


Is een Plasma Lift pijnlijk?
De Plasma Lift is niet echt pijnlijk, maar is ook niet pijnvrij. Bij het behandelen zal een verdovende crème worden aangebracht zodat u tijdens de behandeling geen pijn voelt.

Is een Plasma Lift veilig?
De werking van een Plasma Lift is oppervlakkig. Dat betekent dat de energetische plasma straal de basaal cellenlaag (de levende epidermale laag) van de huid niet bereikt. Hierdoor is er geen kans op bloedingen of permanente huidschade, zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij (verkeerd) gebruik van lasers.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid huidoverschot, huidtype, complexiteit van het probleem en jouw wensen en verwachtingen. Vaak kan één behandeling al voldoende zijn, maar in sommige gevallen zijn meerdere behandelingen nodig. 

PASMA LIFT

Before & After

bottom of page